Gymnastiek- en Sportvereniging DOS Vreeland

Meisjes


De meiden van DOS Vreeland turnen in verschillende leeftijdsgroepen. Elke leeftijdsgroep doet oefeningen op eigen niveau. Tijdens de lessen worden verschillende toestellen gebruikt, zoals de balk, de brug, springtoestellen en de lange mat. Naast plezier, streven de meisjes naar perfectie en doen ze een aantal keer per jaar mee aan regionale wedstrijden.


Woensdag o.l.v. Eveline Dijkstra 

(let op: in gymzaalAbcoude)


17.00 – 19.00 turnen meisjes selectie 1*
18.00 – 20.00 turnen meisjes selectie 2* 


Donderdag o.l.v. Eveline Dijkstra
16.30 – 17.30 turnen meisjes (vanaf 6 jaar)
17.30 – 19.30 turnen meisjes selectietraining 1 & 2*

Contributie: € 62,50 per halfjaar

Turnkleding
Bij deelname aan wedstrijden is het DOS-turnpakje verplicht. Dit turnpakje is te bestellen via de website van Tema Turn en kost € 44,00.


Informatie selectieturnen meisjes

Meidendie meedoen aan het selectieturnen hebben minimaal 2 uur les per week, liever meer. Hieronder de linkjes naar video's om ook thuis te kunnen oefenen. De beelden geven inzicht in de oefeningen. De uitgeschreven tekst is leidend boven de videobeelden. De beelden moeten gezien worden ter informatie en ondersteuning bij het aanleren van de oefenstof.

INSTAP D2/ PRE INSTAP D2:
BrugBalkVloer
PUPIL 1 D3:
BalkVloer
PUPIL 2 D3:
BalkVloer
JEUGD 1 D3:
BalkVloer

Jongens


Sinds Epke de Olympische spelen won ,is de interesse in turnen bij jongens sterk toegenomen. Jongensturnen draait naast lenigheid vooral om kracht. We hebben diverse toestellen als sprong, brug, ringen, trampolines, en diverse matten. De les is verdeeld in leeftijdsgroepen. De jongens van DOS Vreeland doen jaarlijks mee aan meerdere regionale wedstrijden.Maandag o.l.v. Vincent Stapper
(support: Jasper Versluis)

16.30 – 17.30 turnen jongens 1
17.30 – 18.30 turnen jongens 2 + selectietraining (1e uur, op uitnodiging)
18.30 – 19.30 turnen jongens selectietraining (2e uur, op uitnodiging)


Contributie: € 59,50 per lesuur/halfjaar


Turnkleding
Bij deelname aan wedstrijden is het DOS-turnpakje verplicht. Dit turnpakje is te bestellen via de website van Tema Turn (http://www.tt-gymnastics.nl/turnkleding-heren/turnkleding-heren-lycra/turnpak-heren-b45.html). 
De witte spanbroek (B60) kost € 42,00, de shorts marine (B51) kost € 15,00 en het turnpak (B45) kost €36,00.


Informatie selectieturnen jongens
Jongens die meedoen aan het selectieturnen, hebben minimaal 2 uur les per week. Hieronder de linkjes naar de oefenstof van niveau 11-15 om ook thuis te kunnen oefenen. 

Extra activiteiten bij het turnen

3/4 kamp: Met groepjes van vier of zes talentvolle en enthousiaste kinderen doen wij jaarlijks mee met de 3- of 4-kamp tegen andere verenigingen. De wedstrijden vinden plaats ergens in de provincie Utrecht (zie agenda bij actueel)


Onderlinge wedstrijdJaarlijks organiseren we een onderlinge wedstrijd bij het turnen, waarin zowel de kleuters, als de jongens en de meiden laten zien wat zij hebben geleerd.


Gymmieturnen: Bij gymmieturnen doe je diverse turnoefeningen. Als je het goed hebt uitgevoerd, krijg je een 'gymmie': dat is een soort flippo. Dit 'beloningssysteem' is voor kinderen van 6-9 jaar. Het kost eenmalig 3 euro voor een bewaarmap. Het gymmieturnen gebeurt tijdens een reguliere turnles.


Diplomaturnen: Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen punten scoren voor het uitvoeren van 30 voorgeschreven oefeningen. Deze punten worden bijgehouden in een scoreboekje. Afhankelijk van de score kan een bronzen, zilveren of gouden diploma worden behaald. Het kost eenmalig 3 euro voor een scoreboekje. Het diplomaturnen gebeurt tijdens een reguliere turnles. Twee keer per jaar worden de verzamelde punten bijgeschreven in het boekje.